RSS

Rotterdam

27 aug

Om 5.00 uur liep vanmorgen de wekker af, want het showseizoen is weer begonnen. Na een korte zomerstop was het vandaag de beurt aan Rotterdam. TARU had gelijk al in de gaten wat er aan de hand was, want als de baas en vrouwtje zxc3xb3 vroeg uit de veren zijnxe2x80xa6.. Zabri en Dzjanga doezelden nog even door, maar Taru verloor ons geen moment meer uit het oog. Zelfs haar bak at ze niet helemaal leeg, want stel je voor dat wij zonder haar zouden vertrekken. Ze vindt het schijnbaar nog steeds erg leuk om mee te gaan.

De rit naar Rotterdam verliep voorspoedig, maar eenmaal aangekomen op de parkeerplaats moesten we nog een heel eind omlopen, want de AHOY wordt momenteel verbouwd/vernieuwd. Maar we waren nog ruimschoots op tijd binnen, en hadden al snel door dat we ons niet druk hoefden te maken. De Leonbergers was weer de laatste rasgroep die gekeurd zou worden in onze ring. Omstreeks 13.00 uur waren we pas aan de beurt, dus alle tijd om een lekker plekje op te zoeken en ons te instaleren. 28 aug 2010_2100

De Noorse keurmeester was ons totaal onbekend, niemand had enig idee welk type bij hem in de smaak zou vallen. Maar bij de rasgroepen vxc3xb3xc3xb3r ons zagen we niet zo heel veel Uxe2x80x99tjes op het bord verschijnen, en hij had er schijnbaar ook geen moeite mee om een hond te diskwalificeren en/of xe2x80x9cniet te beoordelenxe2x80x9d mee te geven. Dat beloofde dus nog watxe2x80xa6..

En toen waren de Leoxe2x80x99s aan de beurt. De baby-reu kreeg nog Veel Belovend, de pup-reu Belovend, de Jeugd-reu een Goed….. "Nou", denk je dan: xe2x80x9cde toon is gezet, dat gaat xe2x80x98em niet worden vandaagxe2x80x9d. Maar zie: bij de Tussenklasse-reuen kwam de beste man toch op stoom, en viel de eerste Uitmuntend.  Er was nog hoop, of hij hield gewoon van Leonbergers……

1 Uitmuntend Tussenklasse

Afijn, onze Taru heeft het prima gedaan, ook zij behaalde een 1 Uitmuntend in de Tussenklasse, met een keuringsverslag dat klonk als een klok. In de eindstrijd om de Beste Teef werd het nog even spannend. De Kampioensklasse-teef werd aangewezen als de Beste Teef, en kreeg daarmee de CAC, maar ze was al Ned. Kampioen. Dat zou dus betekenen dat de Reserve-Teef deze CAC kreeg doorgeschoven. Helaas voor ons werd de Openklasse Teef uiteindelijk de Reserve, maar Taru zat er dicht bij….., en het is geen schande om van deze mooie teef te verliezen.

4 beste teefjes

Na afloop zijn we heel tevreden huiswaarts gekeerd, want een mooi U is niet lelijk, toch? 

En Taru heeft vandaag weer genoeg aandacht en knuffels gehad, want ze heeft schijnbaar een koppie waar je, als bezoeker, niet van af kunt blijven (heel fijn, wanneer je de hond net geborsteld hebt en de ring nog in moet…….)

En, minstens zo belangrijk: het gaat weer prima met haar blaas en oortjes!!!

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op augustus 27, 2010 in Onze Honden

 

Plaats een reactie